Szegény embert még az ág is húzza….meg a nem várt események, mint a ZBB-ét a Rock-tó Caféban. Vagyis rosszul indultak a dolgok. A felszerelés összeállítását a késedelmes szállítás miatt jelentős csúszással tudták csak befejezni, így természetesen a Barbárok előzenekar programja is később kezdődött, melynek zenei anyaga markáns énekkel és ritmus alappal kicsit más stílust képvisel, mint a ZBB dallamos rockzenéje. A 12 nótát felvonultató repertoárjukból nekem az „Ahogy élsz, annyit érsz” tetszett a legjobban.

10 óra is jócskán elmúlt, amikor következett az átszerelés, majd a technikai szünet után végre elkezdődött a ZBB várva várt programja. Sikerült kibekkelni, de többeket a csúszás egyáltalán nem is zavart. Az intró úgy tűnik kihagyhatatlan, már a Josefinában is ezzel indították a bulit. Jó ötlet és különösen jól jött most, hiszen a szünet utáni ráhangolódást segítette, szépen felvezetve a koncertet. 

Az első nóta - „Öregesen, ahogy jól esik”- hangjaira a kissé megvárakoztatott közönség szinte ellepte a zenekar előtti táncteret és láthatóan remekül érezte magát. Fiatal zenekar révén még viszonylag szűkös a repertoárjuk, de az ígéretüket betartva két új nóta máris felkerült a régiek mellé. Mivel a ZBB tagjai más zenekarokkal is fellépnek, ezért az új nóták begyakorlására nem sok idejük maradt, így a profizmusukat dicséri, hogy ezt nézőként észre sem lehetett venni!  

Sajnos a csúszás miatt kénytelenek voltak szünet nélkül lejátszani a programot, amit az éppen hangszálgyulladással küszködő Kiss Zoltán énekes szenvedett meg leginkább. A program vége felé sorra kerülő új nótánál, az „Utolsó esély”-nél már érezhetően kifáradtak a hangszálai – minden elismerésem, hogy végigcsinálta és a lehető legjobbat hozta ki magából! 

A lendületes játék és szabadabb, muzikális hangszerszólók alapján arra következtetek, hogy kezd összecsiszolódni a banda, hiszen a fokozott egymásra figyelés kezdeti nyomásának csökkenésével nő az előadói szabadság. Ez már itt ezen a bulin is érezhető volt.  Nagyon tetszett a „Ne állj meg soha” ZBB-és változata, jobb volt mint az eredeti – hihetetlen jó dobszólóval. Sajnálom, hogy a dobszóló után kicsit lassan állt fel ismét a banda, mert ez megszakította az előadás folytonosságát.  

Az új nóták kifejezetten „TOTO-feeling”-et keltettek, nagyszerű gitárszólóval. Minél többször fogják előadni, annál érettebbé válik ez a zene! Nekem tetszett, szuper volt, úgyhogy nyomjátok srácok, csak így tovább!  

 

 

 

A koncerten elhangzott számok: 

1./ Intró

2./ Öregesen, ahogy jólesik

3./ Boszorkányrepülés

4./ Az óra körbejár

5./ Ördögöt öleltem

6./ Buta pillangó

7./ A tegnap itthagyott

8./ Harcolnom kell a lelkedért (új nóta: Nagy „Liszt” Zsolt – ZBB)

9./ Tudom én is megnyugodnék

10./ Forma 1

11./ Bor, zene, nők

12./ Ha jössz hozzám, késő

13./ Lóden

14./ Szabad vér

15./ Ne állj meg soha

16./ Utolsó esély (új nóta: Nagy „Liszt” Zsolt – ZBB)

17./ Újra kezdeném

18./ Valakire gondoltam

19./ Miskolc

20./ De Ja Vu

21./ Menj tovább

22./ Zöld, a bíbor és a fekete

 

Ráadás:

23./ Lóden

 

 

 

 

Címkék: zene rock rock band hardrock nagy zsolt kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb rock koncert rock buli

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr641019042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása