ZBB a Radnótiban

 2010.04.05. 22:08

Húsvét előtt a csepeli Radnóti Művelődési Házban lépett fel a ZBB a Greenpeach és az RB Kapitány Emlékzenekar műsora után.

A zenekar profizmusát dícséri, hogy az előzenekarok után az átszerelés és a technikai beállítás pontatlanságai ellenére is szuper volt a produkció. Az, hogy a fiúkat zavarta a rossz beállítás, abból számunkra, nézők számára szinte semmi nem derült ki, bár menet közben többször is módosítani kellett, hogy ne süketüljenek meg a színpadon. Ezért külön megemelem a kalapom a banda előtt, szép teljesítmény volt!

Ezúttal a szokásos ZBB-programhoz képest sajnos kevesebb nótával kellett beérnünk, én a magam részéről szívesen hallgattam volna még tovább. Így is a végére hihetetlenül jó hangulatot varázsoltak és az egész banda hozta a legjobb formáját!!!! Különösen jó formában volt a billentyűs Liszti, improvizatív, lendületes dallamokat hallhattunk tőle, de Fischer Laci is remek szólókkal kápráztatott el mindannyiunkat. Volt igazi Tipcsi-szóló is és Kiss Zoli és Bajnok is remekelt, úgyhogy nem tudott a közönség csendben ácsorogva nézelődni!

Sajnos a koncert a zenekar honlapján kívül nem volt meghirdetve, de aki a környékről eljött a bulira és még nem hallotta a ZBB-ét, azt meglepte ahogy a fiúk "nyomták a rockot"!!! Szuper volt, várjuk a folytatást április 10-én a Téglagyári Megállóban...

 

Címkék: rock rockzene kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb nagy liszt zsolt rock koncert zbb koncert

ZBB riport a Körös TV-ben

 2010.04.01. 19:58

Remek kis interjút adott Fischer Laci a ZBB márciusi szarvasi koncertje előtt. Halgassátok meg, mert sok mindent meg lehet tudni a zenekarról és a terveikről.

Ráadásul az interjú alatt a most készülő promó-CD-ből is hallhatunk egy kis bejátszást - igaz mint aláfestő zene - de eszméletlenül jól szól!!!!!

A teljes interjú itt nézhető meg:

Szarvason koncertezett a "Zöld a Bíbor Band'

Forrás: Körös TV - A Nyugat-Békési HírAdó

Köszönjük szépen!

 

Most hétvégén is lesz buli ám, Csepelen a Radnóti Miklós Művelődési Házban! (Nem messze a csepeli TESCO-tól)

Kezdés 19 órakor, belépő 1000 Ft

Cím: 1214 Budapest, Vénusz u. 2.

Címkék: rock kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb nagy liszt zsolt rock koncert zbb koncert

Old Man's bemutatkozó

 2010.02.20. 14:01

ZBB, ZBB, ZBB....még, még, még...ennyi nem elég........skandálta a közönség pénteken este az Old Man's Music Pubban.

Teljes teltház és forró hangulat: így lehet jellemezni a ZBB Old Man's-beli debütáló fellépését. Válság ide - válság oda - azért a jó zenére van igény! Oltári buli volt ismét és talán mondanom sem kell, hogy megint újabb nótával bővült a repertoár. Sokak kívánságára az "Embered voltam" is elhangzott, sőt lehet további nótákat is kérni a következő koncertre.

Hálásan köszönjük, szívünkből szólt a zene .... és reméljük, hogy hamarosan hallhatunk ismét egy igazi Tipcsi-szólót is!

Folytatás március 5-én a Téglagyári Megállóban... s bár este 9-tól 11 órig tartott a buli, azért szívesen hallgattuk volna még!

Fotóalbum a 2010. februrá 19-i Old Man' buliról:

Címkék: rock rockzene rock band nagy zsolt kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb zbb koncert zöld a bíbor band buli old mans koncert

Kedd este a Jam Pubban...

 2010.01.29. 15:28

...igencsak forró hangulatúvá vált a ZBB első fellépése alkalmából. A meglehetősen hideg idő és a hét eljei munkanap ellenére is sokan kíváncsiak voltunk arra, hogy mivel is rukkolnak elő a fiúk ezalkalommal. És természetesen nem csalódtunk - gondolom ezzel mindenki egyetért, aki hallotta őket.  Nem lazsálnak a fiúk, szinte minden fellépésükön van valami újdonság, ezúttal két szuper nóta került  be a banda repertoárjárába. Mostantól ugyanis Kékesi "Bajnok" László szerzeménye, az "Embered voltam" és Fischer László nótája a "Fekete bárány" izzítja a ZBB koncertek közönségének hangulatát. Igen, igen - most sem maradt el a hatás!

Nézzétek meg a videót, mert magáért beszél! Úgy zenélnek, hogy aki egyszer élőben meghallja, az garantáltan meg is szereti őket:

Hogy ennyire jól szólt a zene a Jam Pubban, az annak is köszönhető, hogy hihetetlenül jól belőtték a technikát, hálás köszönet érte a technikusnak és a zenekar tagjainak!

Kíváncsian várjuk a folytatást az Old Man's-ben február 19-én!

 

Címkék: rock rockzene rock band nagy zsolt kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb rock koncert zbb koncert jam pub koncert

Igazi fénypontot jelentett a január 22-i Nemzetközi Retrock & Blues Találkozó, melyből kissé feltöltekezhetettünk ebben a januári zimankóban. Török Ádám lelkesedése és a zene szeretete már a 6 órás monstre koncert elején "bemelegítette" a szép számban jelen lévő közönséget. Valóban színvonalas zenei találkozó kerekedett az est folyamán, ahol a blues és a rock rajongói ízelítőt kaphattak a fellépő bandák legújabb- és régebbi sikerszámaiból.

Első alkalommal lépett fel a Zöld a Bíbor Band a Petőfi Csarnok Retrock & Blues Találkozóján és ismét vastapsos, ráadást kiérdemlő fellépéssel köszönte meg a lelkes fogadtatást! Hibátlanul szólt a banda és a találkozó hangulata igazi virtuóz hangszerszólókat is inspirált. Ha volt lámpaláza a fiúknak, akkor az pozitívan hatott, mert ámulatos produkció született. Talán ennek volt köszönhető az is, hogy a nézők közül többen is táncra perdültek előadás közben. A színpad az eddigi bulikhoz képest óriási volt, de hihetetlenül jól "belakták" a teret. Az előadás mozgalmasságához az előtérben álló énekes, Kiss Zoli "showman" oldalát megcsillantva járult hozzá, nem engedve a közönséget lankadni. Mindez párosult egy rendkívül magávalragadó előadással, virtuóz hangszerszólókkal és a nagyszínpadi technika hangzásával. Nagyszerűen debütált a ZBB a Pecsában, ismét felejthetetlen élményben lehetett részünk és bízom benne, hogy lesz folytatás!!!!

Egy kis ízelítő a buli hangulatából - bár ez messze nem azonos a valóságos élménnyel -  azonban Fischer Laci gitárszólója nekem hihetetlenül tetszett:

 

 

 

A zenekar saját zenei arculata is formálódik, egymás után születnek a vadonatúj ZBB számok. Nagyon jó érzékkel válogatták össze a programjukat, melyben az elhagyhatatlanul népszerű régebbi nóták mellé az igazi rockot képviselő ZBB saját szerzemények is bekerültek: 


Összességében jól szervezett, nagyszerű buliban volt részünk, profi zenészekkel a zenei-ínyencségekben is bővelkedő est során. Várjuk a folytatást!

Címkék: török ádám zöld a bíbor band zbb rock koncert zbb koncert fischerl laci gitárszóló pecsa koncert nemzetközi retrock & blues találkozó rock show

Holnap zár a szavazás!

 2010.01.14. 14:43

December közepén külön bejegyzésben én magam is arra buzdítottam minden rockzenét kedvelő társamat, hogy ha szeretné a ZBB-t Sitkén hallani, akkor adja le szavazatát a zenekarra!

A szavazás határideje a vége felé jár és holnap lezárul!

Természetesen az első felhívások óta változtak az arányok, így most a zárás előtt ismét megnéztem, hogy mi a jelenlegi állás:

Sajnos romlott az arány, ami azt jelenti, hogy az egyéb kategóriában leadott 1038 szavazatból 105 db-ot tudhat magáénak a ZBB. Így ebben a pillanatban 10%-on áll a banda. Nem tudhatjuk, hogy a szervezők milyen szempontok alapján fognak dönteni - de a remény hal meg utoljára! Úgyhogy addig, amíg nyitva a kapu - szavazz a ZBB-re, hogy minél többen ismerhessék meg azt igazi rockot!! Mindhalálig rock'n and roll -hajrá ZBB!!!

A szavazás jelenlegi állása

Szavazás indítása

Köszönöm, hogy szavazatoddal támogatod a bandát!

Címkék: rock band zöld a bíbor band zbb rock koncert sitke sitkei rockfesztivál

ZBB évadnyitó az Alcatrazban

 2010.01.10. 22:01

2010 első esős januári bulija akár a ZBB egy éves évfordulóját megünneplő fellépés is lehetett volna! Tavaly januárban hallhattuk az első híreket a megalakulásukról, azonban az első fotó 2008. december 23-án készült róluk - így akár ezt a dátumot tekinthetjük a megalakulás időpontjaként. Nincs körülöttük felhajtás és csinnadratta - ők kimondhatatlan szeretettel zenélnek és ünnepnappá varázsolják a hétköznapjainkat! Ez az ő szülinapi ajándékuk nekünk, rajongóknak. Hála és köszönet érte!

Az újév több változást hozott az Alcatrazban, így az eredetileg január 9-re tervezett buli egy nappal korábbra került. Elsősorban ennek volt "köszönhető" a késői kezdés, mivel a zenekar több tagja máshol lekötött programon vett részt. Nem sokkal 11 előtt végre összeállt a csapat és szédületes energiával beindult a ZBB "rock-rakéta". Furcsa ez a jelző, de talán ez érzékelteti leginkább azt a hangzást, ahogy megszólal a banda. A mostani bulin is az Alcatrazban és minden eddigi koncertjükön ugyanúgy! Élmény hallgatni őket!!

Sajnos ahol technika van, ott bármikor hiba csúszhat az előadásba: pl. elszakadhat egy húr - jelen esetben Fischer Laci gitárján. Az ilyen vis major esetek kivédhetetlenek, de a banda profi módon oldotta meg. Bár az eredetileg tervezett program felborult, de szerencsére a zenekar repertoárja annyira széles, hogy az átszerelés ideje alatt meghallgathattunk néhány szép lassú nótát. Nagyon tetszett, ahogy Kiss Zoli átvezette és felkonferálta a programváltozást. Kiváló csapatmunka, csak gratulálni tudok a fiúknak!

A mostani bulin két sztárvendég is fellépett: Szigeti Edit ízes gitárszólóval örvendeztett meg minket a Miskolc című nótában, egy jó kis gitár jamboreet játszva Fischer Lacival. A program végén pedig a Gesarol együttes énekese Somogyi József fokozta a hangulatot egy nóta erejéig.

Már éjfél is elmúlt, mire sorra került az Alcatraz 10.000,- forintos lefogyasztható utalványánák a sorsolására, melyen minden néző részt vett a belépéskor kapott sorszámmal. Ez úton is gratulálok a 20. sorszámú nyertesnek!! Legyen a továbbiakban is a ZBB a szerencsecsillaga! És természetesen ugyanezt kívánom az újévben mindannyiunknak! Boldog szülinapot kívánok a bandának és még nagyon sok fergeteges, színvonalas bulit magyarország legjobb rockzenekarával, a ZBB-vel!!!

Fogadjátok szeretettel a bulin készült fotókat:


A következő koncertre január 22-én 18 órai kezdettel kerül sor, ahol a nemzetközi Retock & Blues találkozó keretében hallhatjuk a fiúkat a Petőfi Csarnokban. Hajrá ZBB, mutassátok meg milyen az igazi rock! Mi ott leszünk!

Címkék: hardrock zöld a bíbor band zbb rock koncert zbb koncert zbb születésnap

Előszilveszter 2009

 2010.01.03. 18:21

Így, az újév első napjaiban - kipihenve a szilveszter fáradalmait - idézzük fel az  utolsó előtti óévi buli néhány pillantatát a Téglagyári Megállóból.

Sokan voltunk kíváncsiak a fiúkra, akikben ismét nem csalódtunk! Aki jól akarja látni őket a színpadon, annak bizony időben helyezkednie kell, mert egyre többen leszünk! Az élmény ettől függetlenül is leírhatatlan és magávalragadó....

 

Kívánok nagyon sok hasonló frenetikus bulit az újévben és talán 2010 meghozza az első ZBB lemezt is! BUÉK a zenekarnak és minden rockot szerető nézőnek és rajongónak!

 

Címkék: rock rockzene rock band zöld a bíbor band zbb zbb koncert 2009 előszilveszter zbb előszilveszter

Örömmel olvastam a felhívást, hogy ha szeretnénk Magyarország legjobb rockzenekarát Sitkén is hallani, akkor szavazzunk! Egyetértek, szavazzunk és bízzunk benne, hogy eredménye is lesz!!!

Kíváncsi vagyok, így hát csináltam egy gyors statisztikát:

December 20-án, vasárnap estig az egyéb kategóriában leadott összes szavazatok száma: 583 db. Ebből a ZBB-ét szeretné hallani 82 szavazó, ami mindösszesen 14%-os támogatottságot jelent! Szép eredmény pár nap leforgása alatt!!!

Sajnos az nem derül ki a szavazás leírásából, hogy mit kell elérni ahhoz, hogy az "Egyéb" kategóriából egy banda felkerülhessen a befutók listájára, hiszen a program összeállítása a szervezők szuverén joga és semmiféle kötelezettséget nem ró rájuk. A szavazás határideje 2010 január 15, tehát kedves rockrajongó barátaim - szavazásra fel, ha Sitkén is hallani szeretnétek Magyarország legjobb rockbandáját, a ZBB-ét!!

Itt indíthatod a szavazást

Kérlek, ha teheted, akkor küldd tovább rockzenét szerető barátodnak, ismerősödnek a fenti linket! Segítségedet köszönjük!

 

Címkék: rock rockzene rock band zöld a bíbor band zbb sitke sitkei rockfesztivál szavazás sitkei rockfesztivál

Újabb ZBB-nóták szövegei

 2009.12.20. 17:55

Szépen gyarapodnak az új saját ZBB-szerzemények és remélem hamarosan megjelenhet CD formában is. Én nagyon várom már!!!!

De addig is szeretném megosztani veletek a legfrissebbek szövegeit, hogy a bulikon együtt énekelhessük a bandával:

Mondd, hogy újra szép lesz...

És a nagy kedvencem:

Vihar előtt

Ne feledd: a következő élő buli már "előszilveszter" a Téglagyári Megállóban december 30-án!

Címkék: rock rockzene rock band zöld a bíbor band zbb zbb dalszövegek

Ismét egy rövid fényképes beszámoló a szombati koncertről Igazi örömzene volt!  Kirobbanó formában volt a banda, ez sugárzott belőlük, úgyhogy a színpad előtt egy gombostűt sem lehetett leejteni! Nagyon jól éreztük magunkat, annyira, hogy a végén dupla ráadást kellett a fiúknak játszani, mert a lelkes közönség nem igazán akarta, hogy  a porgram befejeződjön. Sőt, a kedvenc nóták címének bekiabálása után a ráadásban a zenekar a kéréseket is teljesítette. Frenetikus volt, hálás köszönet érte!

 A legközelebbi buli ismét az Alcatrazban lesz, december 12-én! Várjuk a folytatást!!!

Címkék: rock kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb nagy liszt zsolt rock koncert zbb koncert téglagyári megálló

November 21: Alcatraz

 2009.11.26. 00:46

Jelentem új kedvencem van: "Vihar előtt"!!!

Nem őrültem meg teljesen, csak egy kicsit! A ZBB fenti címen debütáló nótája teljesen levett a lábamról. Hihetetlenül jól összerakták a fiúk - penge pontos, kemény alapritmus, melyen egy kissé keleties hangzású dallam szinte elringatja az embert. Tökéletes összhang zene és a szöveg között. Profi munka, profi előadás - hálás köszönet érte!!! Fantasztikus élmény volt élőben hallani!!!

 

Szívet melengető érzés volt, hogy ismét nagyon sokan jöttek el az Alcatraz "börtöncelláiba" és a buli a cigarettafüstös félhomály ellenére is igazi koncertélményt adott. Az estét velünk töltötte néhány illusztris vendég is. Horváth Attila, számos ismert és sikeres nóta szövegírója a koncert végén arra kérte a jelenlévőket, hogy emlékezzünk azokra, akik már nem lehetnek közöttünk!

Kedves Attila! Emlékezünk - minden egyes alkalommal, amikor megszólalnak ezek a fantasztikus nóták.... köszönjük!

 

Címkék: rock rockzene rock band hardrock kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band donászy tibor zbb kékesi bajnok lászló nagy liszt zsolt rock koncert zbb koncert alcatraz koncert

Fotóalbum a Josefinából

 2009.11.03. 01:00

Most kicsit rendhagyó beszámolót készítettem nektek!

Fotóalbum kommentár nélkül!

2009. október 30. - JOSEFINA

Hihetetlenül jó buli volt ismét:

A fotókért köszönet Janának!!!

A következő buli ismét az Alcatrazban lesz, de ezúttal szombaton, november 21-én este 9 órakor!

 

Címkék: rock rockzene josefina kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb nagy liszt zsolt rock koncert zbb koncert rock buli

Nem mindennapi élmény volt az október 9-i ZBB buli az Alcatrazban! Amikor fél tíz tájékán megérkeztem, a helyszín már szinte tömve volt. Azokat az időket idézte, amikor még nem volt ekkora koncert dömping és nem volt ekkora zenei kínálat sem. Fiatalok, idősebbek és örökifjak várták a kezdést és mire a húrok közé csapott a banda, már a lépcsőn is  a kíváncsi nagyérdemű szorongott. Izzot a levegő és nem csak a tömeg miatt! Pillanatok alatt forró lett a hangulat és közösséggé lett az addig idegen tömeg.

A koncert közben és a számok végén elismerő füttykoncert közepette a zenekar nevét skandálta a nagyérdemű. Egyszerűen frenetikus volt. Kivétel nélkül a banda minden buliján elsöprő erővel magávalragadja a közönséget ez a ZBB-re jellemző lendület. Aki meghallgatja őket, azt "megfertőzik" igényes előadásmódjukkal. A rajongók pedig szinte "testközelből" hallgathatták az ismert régebbi és az új saját szerzeményeket.

Öt kiváló tehetségű zenész, aki élvezi is, amit csinál! A sztárvendégként fellépő Szigeti Edit pedig női rockgitárosként méltó partnernek bizonyult!

A buli végén kellemes meglepetésként egy forró magyaros gulyáslevessel is megvendégelték a jelenlévőket! Ez remek bemutatkozás volt az Alcatrazban, kívánok még nagyon sok hasonlót!
 


Hangulatkép a buliról - a közönség tökéletesen vette az "adást":

Címkék: zene rock rockzene alcatraz zöld a bíbor band zbb rock koncert zbb koncert

ZBB buli a Sörsátorban

 2009.09.29. 21:55

Sokszor elgondolkodom, hogy miért is teremtette Isten a zenét, miért kaptunk fület a halláshoz és szivet az érzéshez?

Nem tudom - vagy inkább nem tudom megfogalmazni! Talán azért, mert nincsenek rá megfelelő szavak! Olyanok, amelyekkel az igazi érzéseinket kifejezhetnénk....De szerencsére a szavakon túl ott van a zene, ami vígasztal ha kell, gyógyítja a fájdalmat ha kell, felráz ha kell....


Ne is keressünk szavakat, kár az erőfeszítésért, úgy sem fog sikerülni - mert a zenét érezni kell! Ahogy a zenész a színpadon érzi a zenét, ugyanazt érzi a közönség is a színpad előtt állva, énekelve vagy a ritmusra mozogva.

Nem tudok és nem is akarok objektív lenni!! A ZBB szeptember 16-i bulija egyszerűen fergeteges volt! Mindannyian, akik ott voltunk, ezt éreztük. Erő és muzikalitás - akkor szólt amikor kellett és úgy, ahogyan kellett. Závodi Janó fellépése pedig még tovább fokozta az egészet és annak ellenére, hogy próba nélkül játszottak, tökéletes összhangban volt minden. Igazi vérbeli profi előadásban volt részünk! Hálás köszönet érte!

Egy blues részlet a koncertről, ami nagyon megfogott: két kiváló gitáros, ahogy improvizatíven, összeolvadnak a zenével:


A lendületes nóták közül pedig  - Algidának hála - ez jött be leginkább. Kiss Zoli hatalmasat énekelt benne, kár hogy kicsit torzít a felvétel.

A legközelebbi buli október 9-én az Alcatrazban lesz, gyertek el, mert a banda egy új és zeneileg igazi kuriózumnak számító nótával fog előrukkolni! Ezt hallanotok kell!!!!!

Címkék: rock buli blues rockzene rock band zöld a bíbor band zbb zbb koncert sörsátor

Elkészült a ZBB új honlapja!

 2009.09.07. 01:32

Új külső, új arculat - nagyobb interaktivitás!

A hírlevél feliratkozással az aktuális bulikról kérhető értesítés.

Szavazások - videók - koncertbeszámolók, melyekben ti is aktívan közreműködhettek!

Egyszerű regisztráció után az új fórum kibővített funkciókkal, számos szolgáltatással, rajongói klub kialakításának lehetőségével bárki számára elérhető!

Lépj be és nézz körül a Zöld a Bíbor Band új honlapján!

Címkék: rock rockzene rock band zöld a bíbor band zbb zbb fórum zbb honlap

ZBB dalszövegek

 2009.09.01. 13:37

A zenekar saját anyaga szépen gyarapodik, megalakulásuk óta mostanra már a negyedik új nótájukat halgathatta meg a Nagyérdemű. A szív-, a lélek- a zene szeretete lüktet ezekből a dalokból, mely profi előadásmóddal párosul! A dalok zeneszerzője Nagy "Liszt" Zsolt, a szövegíró pedig Kiss "Okker" Zoltán.

Fogadjátok szeretettel az első négy nóta szövegét és énekeljük együtt a következő bulikon:

Ha valami fáj

Utolsó esély

Álarc

Álmomban még...

 

 

Címkék: rock rockzene rock band zöld a bíbor band zbb zbb dalszövegek kiss zoltán dalszövegek

Még visszatérnék egy rövid bejegyzés erejéig a legutolsó Orczy kerti bulira, mert egy újabb videót fedeztem fel a neten. Ezt nem tudtam volna kihagyni!!

Úgyhogy köszönet ezért a mini gitár-csemegéért dobi5978-nak!

Részlet a De Ja Vu-ból, érdemes meghallgatni: 

(Ha nem indulna el a videó, akkor kattinst a lenti
"szólj hozzá: zbb.2009.08.27. .solo.orczy ke" linkre!)

 
szólj hozzá: zbb.2009.08.27. .solo.orczy ke

Hajrá srácok, jók vagytok nagyon!

Címkék: gitár rock rockzene gitárszóló orczy kert zöld a bíbor band zbb rock koncert zbb koncert fischerl laci gitárszóló

Rocktó nyárutó

 2009.08.28. 02:11

Nagyon jól sikerült a buli, köszönet érte! Kellemes estét szereztek a srácok és mire igazán belejöttünk - így közösen - addigra be kellett fejezni. Sajnos, a 10 óra szigora keményen zárórát jelentett. De volt kompromisszum és így kevés ráadás is, igaz light-os, de szép és közösen éneklős! Ha nem lett volna, csalódtunk volna! Fantasztikusan jó  érzés volt, hálás köszönet érte!

  

  

 

A "Ne állj meg sohára" (Korál) pedig alig ismertem rá!! Ez már totál ZBB-és verzió, tele zseniális hangszerszólókkal! Donászy Tibi előtt pedig le a kalappal! A dobszóló közben az egyik dobverő kirepült a kezéből - és szinte észre sem lehetett venni, annyira profin és nyugodtan oldotta meg ezt a kényes szituációt!

Végül pedig egy kis zene (nagyon profi!!!!) a Sörsátorból, köszönet Krisztiánnak érte:


Címkék: rock koncert rockzene rock band zöld a bíbor band zbb zbb koncert rockto cafe

Nyárbúcsúztató

 2009.08.26. 22:24

Rossz hetem volt, valahogy nem sikerült semmi. Legalábbis nem úgy, ahogy szeretném.

A kedvem is rossz ezért, ráadásul lassan vége a nyárnak is. Viszont gyönyörűen süt még a nap és nagyon jó, hogy vannak hangulatjavító zenék!!!

A hangulatomhoz most talán ez illik a legjobban. Feltöltöttem ide - kicsit borongós a felvétel, de a zene zseniális! Nem tudom miért, de szeretem és jó újra és újra meghallgatni. Boszorkányrepülés!!!!!

Szeretettel küldöm nektek is:

És tudjátok! Buli lesz most csütörtökön este az Orczy kertben, egy igazi "nyár-esti" vérpezsdítő, hangulatjavító!!!!

 

Címkék: zene rock koncert music rockzene rock band hardrock kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb nagy liszt zsolt rock buli rock live boszorkányrepülés

Személyes meghívó neked!

 2009.08.10. 23:42

Bár még nincs vége a nyári kánikulának és sokan pihenéssel múlatják az időt, estéiket egy-egy kellemes koncerttel megfűszerezve....

....vagyis a szabadságszezon a zenészeknek soha sem uborkaszezon. De a sűrű a program ellenére sem állt meg az élet, sőt új nóták is születtek.

A következő buli ezért is ígérkezik különösen izgalmasnak, mert újdonságot hallhatunk a régiebbi kedvencek mellett.

Elkészült egy szép meghívó-plakát is, mellyel a banda hűséges rajongóit és minden rockzene szerető barátot, ismerőst invitál a következő, augusztus 13-i Sörsátorbeli koncertjére.

A zenekar felhatalmazásával közzéteszem itt a blogon is ezt a meghívót és egyúttal kérlek, hogy a lenti linket küldd tovább minden rockzenét szerető barátodank és ismerősödnek! Legyünk közösen egy újabb fergeteges ZBB-buli részesei!

 

Kattints az alábbi linkre és a megnyíló böngészőlapon kattints a "fájl menü" - "küldés" - "hivatkozás e-mailben" vagy "küldés hivatkozásként" című menüpontjára:

Személyes meghívó minden rockzene rajongónak! Küldd tovább ismerőseidnek!

Címkék: zene rock rockzene rock band hardrock zöld a bíbor band zbb rock koncert zbb koncert

Bor, zene és nő...

 2009.05.20. 00:18

"...Sosincs pénzem, az igaz. Ez is egy állapot.
Sosincs pénzem, az igaz, de azért jól vagyok.
Sok dologban bíztam - csodában nem nagyon.
Hová visznek a napok, ne kérdezz, nem tudom.
 Nem a helyszín a fontos sohasem,
 és nem az idő.
 Mindig ott ér véget az utam,
 ahol bor van, zene és nő...."

(Horváth Attila)

 

Élőben meghallgatható a banda fellépésein!

 

 

 

Címkék: rock rockzene hardrock nagy zsolt kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb nagy liszt zsolt zbb koncert rock buli

A tegnap itthagyott

 2009.04.07. 11:55

Igen, itthagyott - minden áldott nap! 

Az egyik legcsodálatosabb dal a Zöld a Bíbor Band repertoárjából. Jó volt újra élőben hallani! Elhangzott ez is az árilis 3-i koncerten az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban. Sajnos a helyszín még nem igazán ismert rockzene rajongóinak táborában, hiszen most nyitnak a rock felé. Remélem lesz még folytatás!

Az az igazság, hogy lenyűgözött a banda ismét hihetetlen hangszerszólóival és a  a csodálatos hangzásásvilágával! Nehéz szavakba önteni, amit ilyenkor érez az ember, habár az énekes hangszálgyulladása még mindig kissé éreztette hatását. De ennek ellenére is csodálatos volt az egész!

Most képek és szavak helyett másképp szeretnék ízelítőt adni a produkcióból - bár sajnos egy felvétel soha sem adhatja vissza az eredeti koncertélményt - azért fogadjátok sok szeretettel a "Tegnap itthagyott" című dalt:

 

Címkék: zene rock rockzene rock band nagy zsolt kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor rock koncert zbb koncert rock buli

Szegény embert még az ág is húzza….meg a nem várt események, mint a ZBB-ét a Rock-tó Caféban. Vagyis rosszul indultak a dolgok. A felszerelés összeállítását a késedelmes szállítás miatt jelentős csúszással tudták csak befejezni, így természetesen a Barbárok előzenekar programja is később kezdődött, melynek zenei anyaga markáns énekkel és ritmus alappal kicsit más stílust képvisel, mint a ZBB dallamos rockzenéje. A 12 nótát felvonultató repertoárjukból nekem az „Ahogy élsz, annyit érsz” tetszett a legjobban.

10 óra is jócskán elmúlt, amikor következett az átszerelés, majd a technikai szünet után végre elkezdődött a ZBB várva várt programja. Sikerült kibekkelni, de többeket a csúszás egyáltalán nem is zavart. Az intró úgy tűnik kihagyhatatlan, már a Josefinában is ezzel indították a bulit. Jó ötlet és különösen jól jött most, hiszen a szünet utáni ráhangolódást segítette, szépen felvezetve a koncertet. 

Az első nóta - „Öregesen, ahogy jól esik”- hangjaira a kissé megvárakoztatott közönség szinte ellepte a zenekar előtti táncteret és láthatóan remekül érezte magát. Fiatal zenekar révén még viszonylag szűkös a repertoárjuk, de az ígéretüket betartva két új nóta máris felkerült a régiek mellé. Mivel a ZBB tagjai más zenekarokkal is fellépnek, ezért az új nóták begyakorlására nem sok idejük maradt, így a profizmusukat dicséri, hogy ezt nézőként észre sem lehetett venni!  

Sajnos a csúszás miatt kénytelenek voltak szünet nélkül lejátszani a programot, amit az éppen hangszálgyulladással küszködő Kiss Zoltán énekes szenvedett meg leginkább. A program vége felé sorra kerülő új nótánál, az „Utolsó esély”-nél már érezhetően kifáradtak a hangszálai – minden elismerésem, hogy végigcsinálta és a lehető legjobbat hozta ki magából! 

A lendületes játék és szabadabb, muzikális hangszerszólók alapján arra következtetek, hogy kezd összecsiszolódni a banda, hiszen a fokozott egymásra figyelés kezdeti nyomásának csökkenésével nő az előadói szabadság. Ez már itt ezen a bulin is érezhető volt.  Nagyon tetszett a „Ne állj meg soha” ZBB-és változata, jobb volt mint az eredeti – hihetetlen jó dobszólóval. Sajnálom, hogy a dobszóló után kicsit lassan állt fel ismét a banda, mert ez megszakította az előadás folytonosságát.  

Az új nóták kifejezetten „TOTO-feeling”-et keltettek, nagyszerű gitárszólóval. Minél többször fogják előadni, annál érettebbé válik ez a zene! Nekem tetszett, szuper volt, úgyhogy nyomjátok srácok, csak így tovább!  

 

 

 

A koncerten elhangzott számok: 

1./ Intró

2./ Öregesen, ahogy jólesik

3./ Boszorkányrepülés

4./ Az óra körbejár

5./ Ördögöt öleltem

6./ Buta pillangó

7./ A tegnap itthagyott

8./ Harcolnom kell a lelkedért (új nóta: Nagy „Liszt” Zsolt – ZBB)

9./ Tudom én is megnyugodnék

10./ Forma 1

11./ Bor, zene, nők

12./ Ha jössz hozzám, késő

13./ Lóden

14./ Szabad vér

15./ Ne állj meg soha

16./ Utolsó esély (új nóta: Nagy „Liszt” Zsolt – ZBB)

17./ Újra kezdeném

18./ Valakire gondoltam

19./ Miskolc

20./ De Ja Vu

21./ Menj tovább

22./ Zöld, a bíbor és a fekete

 

Ráadás:

23./ Lóden

 

 

 

 

Címkék: zene rock rock band hardrock nagy zsolt kiss zoltán fischer laci zöld a bíbor band kékesi bajnok donászy tibor zbb rock koncert rock buli

Most bukkantam rá erre a felvételre és mielőtt leírnám, hogy miért tettem föl a ZBB blogjába, szeretném, ha megnéznétek:

 
Nos, mi az első benyomás?? Ez ugyanis a legfontosabb! Egyszerűen azért, mert a zsigereinkből jön és nincs mód az „ideologizálásra”.
 
Adott egy hétköznapi, minden sallangtól mentes vidéki buli, látszik, hogy már kellően „be vannak melegedve”…….azonban számomra ez a felvétel még sem jelent mást, mint hogy az igazi rock az maga a csoda!
 
Nem tudok másra gondolni, ha már egy ilyen lírai beállítottságú musikal színész is ennyire lázba tud jönni és ennyire képes feloldódni az igazi vérbeli rockban…….kell ennél több bizonyíték? A klasszikus zenei- és gitár képzettségű Dolhai Attila ezen a felvételen kicsit talán felidézte a múltat, a rockos kezdetet - hiszen még főiskolásként egy tehetségkutató verseny különdíjasaként  léphetett fel anno a Karthago együttes koncertturnéján.
 
Kissé füstös, kissé „izzadtságszagú” rock – mégis olyan, mint a vírus. Fertőz és talán „függővé” is tesz. Nem tiltakozom ellene, mert kell a jó zene – különösen akkor, amikor nehéz idők járnak!
 
Éljen a rock, hajrá ZBB!!
 

 

 

Címkék: zene rock rockzene zöld bíbor és fekete zöld a bíbor band zbb rock koncert rock buli dolhai attila rock