A dal azonban tovább él és egyre népszerűbb a rajongók körében. Olvastam olyan rajongói megnyilvánulást is, melyben nyíltan azt is felvállalták, hogy függővé váltak - „dalfüggővé”! Ezt a dalt keresik és hallgatják szinte mindenhol, kocsiban, haveroknál és még otthon is... A sors tehát közbelépett és nem engedte a feledés homályába merülni, hiszen Radics Bélara emlékezve születhetett meg, majd koncertek és további rockcsillagok elvesztésével vált igazi legendává. S gondoljunk csak bele, mi történt volna, ha ez a tragikus esemény nem következik be 1982-ben? Sokkal szegényebbek lennénk nélküle!

Szinte képtelenség kideríteni, hogy hányan, hányféleképpen adják elő a dalt, hiszen a négy zenekaron kívül (P.Box, P.Mobil, TRB, Deák Bill) számtalan ismert és kevésbé ismert előadó interpretációjában hallhatja a nagyérdemű. Íme egy különös hangzás az Ámok előadásában, melyben a basszus túlsúlya kissé „sátánisztikussá” sötétíti a dalt:


 

A dal népszerűsége mind a mai napig töretlen és egy különös feldolgozás is született a közelmúltban. Amikor Torma Emese és Tóth Attila előadásában meghallgattam a dalt, végigfutott a hideg a hátamon! Kissé bizarr és hátborzongató, hogy a búcsúzás kegyeleti rock-dala hogyan válhatott egy TV-show kedvéért újkori rock-erotikával fűszerezett, simogatós duetté, magyaros tánccal és skót dudával megspékelve????

Attila tenorja egyszerűen nem illik ehhez a dalhoz! Az előadás stílusa is félrevezető. A fiatalabb nézőket – akik a dal történetét nem ismerik – finoman szólva is megtéveszti! Ez a dal nem arról szól, ahogy Emese és Attila előadják. A show elemekkel átszőtt, látványos produkcióból a gyászra utaló utolsó versszakot pedig egyszerűen kihagyták! Persze hivatkozhatnak a műsoridő kötöttségére – mégis úgy gondolom, hogy ezt azért mégsem kellett volna! Minősítse mindenki a saját belátása és vérmérséklete szerint, számomra azonban sajnos az előadás ízléstelen és kegyelet romboló!


De lépjünk tovább az események sorában, hiszen 2009 januárjában új banda született, ZBB – Zöld a Bíbor Band néven. Tunyogi Péter tragikus halálával megkérdőjeleződött mind a Mobilmánia, mind pedig a Tunyogi Rock Band további sorsa. Ez utóbbi zenekar két tagja – Fischer László (szólógitár) és Kékesi „Bajnok” László (basszusgitár) azonban úgy döntöttek, hogy felvállalják a Tunyogi Rock Band örökségét és életben tartják a mára már legendássá vált dalokat. Koncertjeiken a korábbi P.Mobil, TRB és Korál nótákon kívül új, saját szerzemények is műsorra kerülnek.


Hogy igazi csemegében lehet részünk, azt előrevetíti az új formáció tagjainak muzikalitása, professzionalizmusa és zeneszerzői képessége. A ZBB-ben az egykori Beatrice, majd Korál és Tunyogi Rock Band virtuóz zeneszerző szólógitárosa, Fischer László, az igazi rocklegenda basszusgitáros - Kékesi "Bajnok" László (P.Mobil, TRB), a zseniális dobos, Donászy Tibor (Beatrice, Edda, P.Mobil és TRB), a rendkívül tehetséges billentyűs, Nagy Zsolt (Piramis Plus), valamint a kiváló képességű, 2007-ben az év énekesének választott, Kiss Zoltán énekes (Iron Maidnem, Special Guest és Nemesis) alkotják az új csapatot.

A próbák és a bemutatkozó fellépés előkészületei megkezdődtek, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket!


 

Címkék: gitár rock hardrock radics béla nagy zsolt kiss zoltán tunyogi péter p mobil p box zöld bíbor és fekete fischer laci torma emes tóth attila zöld a bíbor band trb kékesi bajnok donászy tibor bencsik sándor zbb

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr96902168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása