Zenei pályafutását a Beatriceben kezdte. Csuka Mónika 1977-es kiszállása után Nagy Feró zenekara Gidófalvy Attila  (billentyűs hangszerek 1977-78), Fischer László (gitár 1977), Lugossy László (gitár 1977-80), Miklóska Lajos (basszus 1977-81) és Donászy Tibor (dob 1977-81) felállásban szerepelt. Mivel zenei stílusuk egyben nyílt vélemény nyilvánítás, így az akkori rendszer folyamatosan nehezítette fellépéseiket.

1982-től a folk-rock irányzatot képviselő, frissen újjászerveződött Gépfolklór együttesben dobol, majd az 1984-ben megjelenő „Honfoglalás” című P.Mobil album már az ő közreműködésével készül el. 1985-től csatlakozik a népszerűsége csúcsán lévő rock-formációhoz, az Edda Művekhez.  Koncertjeiken Pataky Attila a „rockdobosok királyaként” aposztrofálja, tisztelegve tehetsége és teljesítménye előtt.

1997-től a Tunyogi Rock Band dobosa egészen 2004 szeptemberéig, amikor Tunyóval történt szakítás után a The Rock Band (Závodi, Zeffer, Lukács, Kékesi, Donászy) néven alakuló új együttesben folytatja és még ebben az évben 13 vadonatúj nótával megjelenik a „Születtem, szerettem” című albumuk.

2006-ban elnyeri az Artisjus Zenei Alapítvány Nívódíját.

2007-től 2008-ig a H.A.R.D. együttest erősíti, a csapat zenei anyaga igazi kibontakozási lehetőséget nyújt számára.

Donászy Tibort Magyarország legjobb dobosaként tartják számon, negyedszázados szakmai múlttal a háta mögött „Páratlan élmények” címmel oktató videokazettát és CD-ét is megjelentetett. Az oktatóanyag elnevezése rendkívül találó, valóban páratlan élmény, érdemes megnézni:

A rockzene rajongóinak örömére Donászy Tipcsi tovább dobol, 2009-től a Zöld a Bíbor Band szuper csapatában.


 

 

Címkék: zene rock dob rockzene rock band hardrock tunyogi rock band zöld a bíbor band donászy tibor zbb dobszóló

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr6923432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása