Gyermekkorától közeli kapcsolatban van a zenével, klasszikus zenét tanult és zongorázni is kiválóan tud. Igazi mobilos, hiszen 23 évig – 1974-től 1997-ig a lázadó hard-rock banda - a P.Mobil basszusgitárosa és ezen időszak alatt keményen megdolgozott a sikerért.

1992-ben Tunyogi Péterrel megalakították a Tunyogi Band-et és kisebb fellépéseket vállaltak, majd 1997-től  Zeffer Andrással, Závodi Jánossal és Donászy Tiborral kiegészülve létrehozzák a TRB-ét.  Első nagyobb bemutatkozó koncertjük 1998-ban, a Budai Parkszínpadon volt. Zeneszerzőként is több népszerű nótával járult hozzá a banda sikeréhez, mint pl. a bemutatkozó „Tegnap itthagyott” című albumukon hallható „Boszorkányrepülés”, „Örögöt öleltem” „Bor, zene és nő” című nótákkal. Az új csapat kivívta mind a szakma, mind pedig a rajongók elismerését. Sikerszerzeményeikkel meghódították a közönség szívét és azóta ezek a nóták a koncertek kötelező darabjaivá váltak.  Következzen hát a legsikeresebb Tunyogi Rock Band nóta, a „Tegnap itthagyott”:

A mobil-dalok szeretete no és a rajongói leveleknek és bíztatásoknak köszönhetően 2008-ban  az öt egykori P. Mobilos zenész - Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe énekesek, kiegészülve Kékesi Lászlóval és Zeffer Andrással – a Mobilmánia ötven előadásos koncertsorozatára  ismét összeálltak és a Rock Band kíséretével mind a mai napig nagy sikerű koncerteket adnak.

Kékesi „Bajnok” Laci énekesi vénája a gitározás mellett kevésbé tudott érvényesülni és talán ez is közrejátszott a Bajnok Rock Team megszületésében. Tervei szerint több P.Mobil és TRB, valamint saját nóták mellett olyan régi, a 70-es évekből származó ős-mobil nóta is helyet kap a műsorban, melyet annak idején nem adhattak ki.

2009-től alapító tagja a Zöld a Bíbor Bandnak és biztos vagyok abban, hogy az új szuper-group koncertjein az egykori mobilos dalok leghitelesebb interpretátoraként a nézők is igazi  vérpezsdítő bulik részeseivé válhatnak.

 

Címkék: zene rock rockzene rock band hardrock mobilmánia tunyogi péter p mobil tunyogi rock band zöld a bíbor band trb zbb kékesi bajnok lászló bajnok rock team

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr74922281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása