Akkor és most: Fischer László

 2009.01.29. 11:35

Van egy kedvenc nótám, imádom és egyszerűen nem tudom megunni. A Korál 1980-ban megjelent első lemezén hallható a "Hangoddal ébreszt a szél". Sajnálom, hogy a rádióadók eléggé mostohán bánnak vele, mert igazi vérpezsdítő rock, virtuóz gitár és hammond szólókkal.

Nem tudom megmondani miért van rám ekkora hatással ez a nóta, de hatással van, mert egyszerűen nem tudok "szabadulni" tőle. Magammal viszem - bárhol járok, bármit csinálok - belülről hallom és érzem a lüktetését. Számomra ez a zene, az igazi jó zene! És a Korál szológitárosa, Fischer Laci az új rockformációban a ZBB-ben ezt a minőségi és igényes rockzenét kívánja tovább vinni. Nagyon ütős lesz ez a banda, mert tagjai már bizonyították tehetségüket. A szólógitáros Fischer László zenei pályafutása több évtizedre nyúlik vissza. Gitárszólói egyediek és megismételhetetlenek, mert  minden koncerten ott ,  abban a pillanatban születnek.

Szerencsére rátaláltam Sántha László "Egy nap rock" című filmjére, melyből egy rövid klipp erejéig ízelítőt kaphatunk a Korál 1981-es hangzásából. Frenetikus!

És hogy legyen ízelítő a korálos Fischer Laci mostani gitárszólóiból is, következzen a kedvenc nótám, a "Hangoddal ébreszt a szél" a 2006-os Kisstadionbeli koncertről. 

Volt szerencsém a Kisstadionban élőben hallani 2006. augusztus 25-én. Sajnos a felvétel messze nem üti meg az élő koncert színvonalát  - de még így is képes felidézni az akkori élményt! Kívánom legyen részünk még nagyon sok ilyenben! Hajrá ZBB!!!!

 

Címkék: zene gitár rock rockzene hardrock korál fischer laci zöld a bíbor band zbb korál koncert hangoddal ébreszt a szél egy nap rock

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr83909987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása