Koncertek során az énekes mindig a középpontban áll, ezért nehezen válhat sikeressé egy banda, ha az énekes nincs a „helyén”. Hangszín, előadásmód, technika – az énekes frontember, a közönség figyelme rá szegeződik – tehát mindenképpen hitelesnek kell lennie.

Sok jó énekes van, de igazán jó rockénekes már lényegesen kevesebb. A Zöld a Bíbor Band csapatának énekese Kiss Zoltán, aki szintén nem számít kezdőnek a szakmában. Saját zenekart alapított 1988-ban Belfegor néven, ahol elsősorban még gitáron játszott és vokálozott. Az éneklés terén az elkövetkező tíz év a tanulás és tapasztalatszerzés időszaka volt, amikor több zenekarban és klubban kipróbálta és fejlesztette képességeit.

Első zenekara, ahol már énekesként lépett fel, a Classica volt, majd váltott és 2001. februárjában elfogadta az éppen átalakuló progresszív metált játszó Age of Nemesis együttes felkérését. Énekesként már az ő közreműködésével készült el a banda korábbi két lemezének új feldolgozású angol nyelvű változata, majd ebből készítik el a promóciós anyagot is, amellyel már a külföldi piacot célozzák meg.

2001 sikeres koncerteket hozott a Nemesisnek többek között a ProgFest’-en és a Pepsi Szigeten is. 2003-ban az „Eye of the Snake” című dalukkal elnyerik a német Rock Hard magazin közönségének szavazatai alapján a legjobb – eddig még szerződéssel nem rendelkező – csapat címet. A Nemesis 2001-es újraformálódása után folyamatosan dolgozik, koncertezik és mind angolul, mind pedig magyarul albumokat jelentet meg.

Kiss Zoli 2003-tól egy újabb csapat, az Iron Maidnem énekesi posztját is elvállalja, mely zenekar kizárólag Maiden nótákat játszik a lehető legjobban megközelítve az eredeti verziót. Ez kemény iskolát jelentett a csapatnak, hiszen egyáltalán nem könnyű feladat az eredetinek megfelelően előadni ezeket a nótákat, de nekik sikerült!

 

Címkék: rock nemesis rockzene rock band hardrock kiss zoltán iron maidnem zöld a bíbor band zbb

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr68925166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása