Srácok, ez szuper volt!

 2009.02.09. 21:30

..…a csendes és kissé izgatott várakozást végre megtöri az intro hangja és az öt zenész a „húrok közé csap”…..pénteken este legalább kétszázan voltunk kíváncsiak a Zöld a Bíbor Band első bemutatkozó bulijára a Josefina Blues Bellben.  Külön-külön megismerhettük már őket más bandákból – de így együtt még soha nem láthattuk és hallhattuk őket.

Szóval várakozással jöttünk, volt aki Tunyogi Péter emlékét hozta magával, volt aki kedvenc zenésze miatt jött el, és volt olyan is, aki külföldről érkezett,  hogy az új csapatot meghallgathassa. Volt zenésztársak és szakmabeliek is kíváncsiak voltak az új csapat teljesítményére. Életkorát tekintve a ZBB rendkívül fiatal, hiszen alig két hete próbálnak. Profizmusuk azonban még a nem túl optimista nézőkben is áttörte a gátakat, hiszen az elhangzó Tunyogi Rock Band, Mobil és Korál dalok hátborzongatóan eredeti interpretációjának lehettünk szem- és fültanúi.  Nehéz feladat a hiteles interpretáció, hiszen a népszerű és ismert dalok minden egyes nézőben érzelmileg kötődnek az eredeti előadókhoz és akár akarjuk, akár nem – de hasonlítgatunk.  A ZBB esetében azonban nem volt mit hasonlítgatni, mert teljesen természetes módon érzelmileg fogták meg az embert. Tökéletes hangszerszólók, hiteles előadás, átütő ének, egyszerűen a helyén volt minden! A koncert végére már a színpad előtt izzott a nézőtéren hangulat és többen együtt mozogtak a zene ütemére.

A csapat minden tagja a maximumot adta és a megbetegedésekkel nehezített két hetes felkészülési időszak hat próbája ellenére is tökéletes összhangot produkáltak. Erre mondják, hogy szavak nélkül is érzik egymást!

Fischer Laci kezében életre kelt a gitár, szinte énekelt, Donászy Tipcsi dobszólója frenetikus és átütő volt, a billentyűs Nagy Zsolt hihetetlen melódiákat varázsolt nekünk, Kékesi „Bajnok” remek formában van, megmutatkozott mind a lírai, mind pedig a rockos oldala. Az énekes Kiss Zoli pedig tökéletes produkciót nyújtott, akár Korál, akár Mobil, akár TRB nótát énekelt, élmény volt hallgatni! Zoli ezen kívül gitárjátékával is erősítette a csapatot.

Jó volt hallani, hogy a zenekarnak komoly tervei vannak és új, saját számokkal készülnek. A bemutatkozó koncert alapján nem kérdés, hogy az új szerzemények az igényes, minőségi rockzenét fogják képviselni! Várjuk, mert ez mostanában hiánycikknek számít.

Ígéretes a felállás is, hiszen a zenekar több tagját zeneszerzői vénával áldotta meg a sors, így együtt pedig az idősebb generáció tehetsége és profizmusa párosul a fiatalabb generáció tehetséges ambiciózusával. Mindez azt vetíti előre, hogy igazán jó, valódi ZBB nóták fognak születni és ebben a zenekarban sokkal több van, mint ami így elsőre megmutatkozott – pedig őszintén mondom, ez sem volt kevés!!!!

Mit is lehetne így utózöngeként a kapott koncertélményről még írni? Köszönjük srácok, ez nagyon, de nagyon szuper volt!!!!!

Címkék: zene rock rockzene rock band hardrock nagy zsolt kiss zoltán tunyogi rock band fischer laci zöld a bíbor band donászy tibor zbb kékesi bajnok lászló rock koncert

A bejegyzés trackback címe:

https://zbbfan.blog.hu/api/trackback/id/tr8933416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása